PROEF HIER HET LEVEN OP ONZE ZORGBOERDERIJ

een medewerker praat u bij


13 december 2018 

Goedendag een ieder die dit leest.
Gisteren 12 december zijn we begonnen met oliebollen bakken. Heerlijk om te zien.
Maar niet om op te eten, tijdens het bakken heb je er totaal geen trek in.
De bloem word met krenten en appel gemixt met de hand. Een zware klus! Hierna gaat het de olie in. Even wachten tot één kant bruin is. En dan omkeren.
Na een poosje er uit halen en in een schaal doen en op een plaat leggen. Je moet dan wel even wachten want ze komen uit olie die 180 graden is. En u begrijpt het al wel, dat die oliebollen dan ook vrij heet zijn en niet meteen vast gepakt kunnen worden.
Maar gisteren zijn er al een mooi aantal oliebollen gebakken. Ruim over de 500, er was ook
iemand die kocht er s’ middags al 80. Hij is binnenkort jarig en een keer oliebollen in
plaats van taart is ook wel lekker.
Toen de bloem een derde keer in de pan werd gedaan rees het gewoon de pan uit. En moest het snel de olie in om niet alles onder de oliebollendeeg te krijgen.
Vanochtend de 13e zijn we vrolijk doorgegaan met heel veel oliebollen bakken. Er moeten er nog over de 400 gebakken worden willen we alle klanten bedienen. Maar zolang er bloem, eieren, appel en rozijnen genoeg zijn zal het oliebollen bakken wel lukken. Daar net moest ik helpen met nieuwe bloem, appel, rozijn en melk de pan in te gieten. Nu is het even wachten tot het deeg gerezen is en dan gaan we vrolijk verder. En dat herhaalt zich vandaag een aantal keer.
                    EEN HARTELIJKE GROET VAN DE MAN MET DE HOED.



1 november 2018
                           Goedendag iedereen die dit leest.

Mijn laatste verhaal is in maart getypt. En tussen maart en vandaag is er heel wat gebeurd. Eerst toen de temperatuur eenmaal boven de 10 graden was een aantal x gras gemaaid. toen de vruchten eenmaal begonnen te groeien heel veel rode blanke en zwarte bessen geplukt. En de kruisbes, framboos en de braam. Anderen hebben de blauwe bes en de kiwibes geplukt.
Gisteren nog geholpen met een chocoladetaart klaarmaken. Vorige week donderdag op een Adullam markt gestaan en veel jachtkoekmixen, pannenkoekenmix en broodmixen verkocht. t'' Was gewoon leuk om daar te zijn. 

De dag ervoor moest ik 5 potjes geweckte bramen er papiertjes met datum op doen en liep ik op de trap vanuit de kelder, viel er een tussen mijn handen vandaan en toen die beneden kwam waren er een aantal scherven. Dat is netjes opgeruimd en toen had ik een potje minder om van een datum te voorzien. Toen ik daarmee klaar was. Was de koffie klaar en toen die op was is een ieder zijn of haar weg gegaan richting huis. 

Tegenwoordig worden hier
bij ons ook high tea" gedronken. Straks om kwart over 1 ook weer. Buiten is 1 schuur volledig gesloopt. En zijn ze met een 2e schuur bezig om die volledig met de grond gelijk te maken. Als alle zooi weg is met een graaf kraan een
aantal meters de grond in. Om een stevige fundering te leggen. En weer een mooi gebouw neer te laten zetten. Waar wij straks in kunnen werken, koffie drinken en eten. Want momenteel als wij koffie zitten te drinken, komen er in eens een stroom mensen binnen voor een high tea en loopt dat door elkaar geenszins fijn. Dus ik ben benieuwd hoe dat nieuwe gebouw er uit zal zien. 

Veel leesplezier een ieder die dit leest.


                    EEN HARTELIJKE GROET VAN DE MAN MET DE PET
 





6 oktober 2018

Na een lange tijd weer eens een blog van ons
Nou zoals altijd op dinsdag begonnen we natuurlijk met de overheerlijke appeltaarten.
Eerst de ingrediënten afwegen en ondertussen zijn er een aantal mensen aan het appels schillen.
Dan de bloem met de boter en ei in de mixer. De Mixers bleven doordraaien tot 7 appeltaartdegen waren. Als volgt verder de springvromen bekleden met deeg en verder afmaken.
Ook werden er voor de hightea’s overheerlijke cheeseroom gemaakt, u zal wel denken high tea’s?
Ja zeker, high tea’s worden tegenwoordig ook op de Jachthoeve geserveerd.
De dag vloog weer voorbij zoals altijd op de Jachthoeve.
Op de woensdag zijn er heerlijke mini appeltaartjes gemaakt. Op de donderdag en vrijdag moesten er weer taarten gemaakt worden waarvoor op die woensdag de bodems bereid moesten worden. Ondertussen werd er ook weer fruit geplukt.
Binnenkort is er een markt waar wij onze producten mogen verkopen. Dus moet er weer hard gewerkt worden in de kelder want de Jachtkoek moet ruim op voorraad zijn. Maar ook andere bakmixen natuurlijk. Ook is er een nieuwe begeleider komen werken bij ons. Natuurlijk wilde ze onze taarten op haar verjaardag serveren. En wat bestelde ze ? Een cheeseroomtaart met héél veel witte chocolade. Want daar is ze dol op.

Groetjes Adriana en Nelianne

6 juli 2018 

U denkt vast dat het stil is geweest op de Jachthoeve.
Maar toch is er veel gebeurd.
Er word heel hard gewerkt.
Onze mooie rijk gevulde fruithof vraagt om veel onderhoud.
Van water tot spuiten en onkruid trekken.
En het resultaat is het zeker wel waard.
Waar we maar wat trots op zijn!
Van zwarte bessen die u hier op een foto ziet.
En rode bessen en witte kruisbessen.
Dan komt er weer een van onze medewerkers
terug uit de fruithof en zeggen ze dan o dat fruit is
echt zo lekker. O stiekem even geproefd hoor.
En wat ook zo leuk is dan komt onze werkbegeleider
even langs om even te kijken of we wel aan het werk zijn.
Soms komt er een bestelling binnen en moet er scones, muffins en brownies gemaakt worden en dat vraagt spierballen want dat doen we met de hand.
Ons terras is steeds rijkelijk gevuld met gezellige koffie drinkers ze genieten van de rust.
Als we even zin in hebben om elkaar nat te gooien dan gebeurd dat zeker wel meestal aan het eind van de dag hebben we onze begeleider al voor zien van een natte rug wat ze ons niet in dank af nam.
Onze nieuwe begeleider moest nog aan een ontgroening geloven ze was even met een klant bezig. Wij als medewerkers hadden het lef genomen om iets zout in haar koffie te doen. Wat ze echt niet proefde!
Gelukkig kwamen er weer klanten en hebben we er een extra theelepel in de koffie gedaan waarvan ze heel hard ging rennen om het uit te spugen. Dat moeten we nog elke dag horen.
Nog een andere begeleider moet nog vaak horen dat hij de suiker keer in de slagroomtaart is vergeten.
Een van onze vrijwilligers zegt ook vaak “eieren moet je even plukken” .
En kom gerust een keertje aan waaien en gezellig genieten van ons terras
Het sfeertje moet u zelf ervaren..
Heel veel hartelijke Groetjes Van Willy 

11 maart 2018

Al weer even geleden dat er een blog is geschreven door ons
Maar we hebben zeker niet stil gezeten.
Er is weer hard gewerkt de afgelopen tijd.

Buiten in de fruithof is hard gewerkt snoeien en nog eens snoeien
We baalden er met elkaar af en toe wel beetje van maar het resultaat mag er zeker wel zijn.
Rode linten werden om een paal gedaan voor ongewenst bezoek van familie hert.
Nu staat alles volop in bloei en hebben we een overdaad aan fruit straks.
Dus in de heerlijke zomer echt een bezoekje waard.
En we zijn er met elkaar natuurlijk heel erg trots op.

Ook hebben we met elkaar weer veel taarten gemaakt nou lijkt het zo makkelijk maar het is nog best een hele klus want de slagroom mag niet als boter worden en bij de appeltaart moet de bodem dik genoeg zijn anders valt hij uit elkaar.
En mogen we bij de cheesecake niet de witte chocolade vergeten.
En bij de Hazelino moeten de schuimbodems wel mooi rond zijn anders word de taart ook niet mooi rond en hebben we een probleem.
Zo ziet u maar allemaal puntjes waar we met elkaar op moeten letten met bakken.

En, O ja! Ons terras is weer helemaal klaar voor de zomer en nu met dit mooie weer hebben de eerste mensen al genoten van de zon en van al ons lekkers
Onze over heerlijke appeltaart met lekkere cappuccino
Of verse thee ook heel gezond en lekker!!
En onze heerlijke ijs is er ook weer verschilde smaken ook echt de moeite waard om te komen proeven.

 Ook moesten we met elkaar wennen aan onze nieuwe werkbegeleider maar met elkaar komt het goed en gaat het steeds beter en hebben we met haar soms al best wel een geintje uit gehaald zo als de map laten zoeken met de verloren stukken maar wij waren weer niet serieus gebleven dus trapte ze er niet in.
Maar aan gezelligheid en leuke sfeer daar ontbreekt het echt niet aan.

En op dinsdag is het ook altijd erg gezellig want er is dan weer een vrijwilliger en we hadden eieren nodig en die moesten we maar ff gaan plukken van de boom.
En als we aan het appeltaarten aan met maken zijn is er echt wel eens stukje appel wat een ander wegje in gaat in plaats van de appeltaart..

De vrijdagmiddagen als er schoon gemaakt moet worden zijn zeker gezellig..
Er word gezogen, gedweild, de keuken krijgt een goeie beurt en soms word er een van de meiden nat door een medewerker die net ze handen niet wil afdrogen en dan maar bij elkaar doen.
En onder het taart maken moeten we soms ook blijven zingen wat soms nog wel eens lastig is ook voor onze nieuwe leiding die ook zeker wel even wil proeven wat we aan het maken zijn.

En afgelopen week hebben we een high tea verzorgd voor de plattelands vrouwen wat zeker in de smaak is gevallen.
We zijn er weken druk mee geweest van bedenken wat we gingen maken en hoe we het in elkaar gingen zetten en we zijn er met elkaar zeker wel weer uitgekomen.

 Ik kan u zeker aan raden om het bij ons te komen doen u gaat echt niet met een lege buik na huis.
En we kunnen u een rondleiding geven door de onze mooie fruithof en kunt u daarna weer heerlijk genieten door onze zelf gemaakte hapjes en de verse tea..

Ook kon u ons vinden op de markt bij de Veenhoeve wat ook echt heel gezellig was en waar we veel bekenden hebben gesproken leuk om u eens te ontmoeten en te horen hoe leuk u het bij ons vind!
Er komen nog best wel veel markten aan en daar gaan wij zeker heen!

We houden u daar voor ook op de hoogte.
Ik denk dat ik het meeste wel heb opgeschreven en zo hebben we u weer op de hoogte gebracht van wat er rondom de Jachthoeve gebeurd.

Hartelijke Groetjes Willy 

03-05-2018

De week begon nat en koud. Dat was even omschakelen na het heerlijke weer van de afgelopen twee weken. Maar wij gingen binnen gewoon lekker aan het werk. Want we zijn erg druk geweest deze week. Je zult denken waarom dan? Nou dat zal ik je vertellen. Volgende week dinsdag komt er een groep van een heerlijke high tea genieten. Wij dachten als we alles op dinsdag klaar moeten maken gaat dat natuurlijk niet lukken. Dus hebben we nagedacht wat deze week al gebakken en klaargemaakt kon worden. Er staat nu al het één en ander klaar. Ook hebben we een mengsel van gehakt, ui, tomaat, aardappel en kruiden in bladerdeeg gedaan. Nog heerlijk in de oven en warm serveren dinsdag. Nu staat er weer een groep in de keuken. Want we hebben ook weer bestellingen voor taarten. Dus moeten er bodems gemaakt worden voor de taarten. Morgen worden de taarten verder klaargemaakt. Ook gaan we morgen de zaal klaarmaken voor de high tea. Dat zal een heel geschuif worden. Ik wil je nog iets vertellen. Zoals je weet is het bijna moederdag. Dus dachten wij daar moeten wij natuurlijk wat voor verzinnen. Nu hebben we een hele stapel met mystery boxen klaarstaan. Dus zoek je nog iets voor je moeder kom dan gerust langs in de winkel. Ook kan je ze bestellen op de webwinkel op deze site.

Groetjes Adriana

Onze winkel was mooi en zeker de moeite waard om even rond te neuzen.
Maar wij als medewerkers vonden er iets niet aan kloppen.
Het was wat rommelig en vonden we dat het anders moest.
Maar dat werd een hele klus.
De begeleiders hadden plannen gemaakt.
Super leuke ideeën kwamen over tafel.

Goed, ik zal even alles even uit de doeken doen.
Een nieuwe indeling vonden we helemaal leuk.
Mooie, nieuwe stellingen hebben we gekocht voor een mooie nieuw aanblik.
Daar werden we blij van.
En in die mooie stellingen zijn onze nieuwe producten waar wij als medewerkers nog blijer van worden.
Onze nieuwe producten lopen uit één van verzorgingsproducten tot bakvormen. Zeker een aanrader om te komen kijken.

Zo hebben we wij de producten met argan-olie van Alassala.
Shampoo, douchegel, handcrème, haarolie, kleimaskers en zeepblokken.
Weet je wat hier zo leuk aan was: we mochten helpen uitzoeken!
Maar de beamer deed het helemaal niet! Wij van alles proberen.
Alle laptops op de grond en de begeleiders moesten de boel aan de gang zien te krijgen en wij lekker relax toekijken en genieten dat het niet lukte.
 En we waren er meer dan klaar mee….!
Maar de aanhouder wint, na vele pogingen hadden we het aan de praat.
We gingen met elkaar uitzoeken wat we gingen bestelen en o, wat een schik hadden we!
Zo erg, dat we bijna nog niets hadden uitgezocht om half 4!
Maar gelukkig wist de begeleiding nog wat we uitgezocht hadden.
En bestelde het voor ons.
En zo hebben wij ook nieuwe bak ideeën voor u in onze winkel.
Decoratie spulletjes: kaarsjes, bloemetjes en pareltjes.
En prachtige bakvormen. Zo hebben wij een taartblik dat bestaat uit twee delen.
Als je de bovenkant en de onderkant op elkaar zet, krijg je een hart in het midden.
Hoe speciaal is dat..
Echt de moeite waard om te kopen en zeker een aanrader voor Moederdag!

En ook nog silicone bakvormen voor kleine cakejes of bavarois.
Ook hebben we kleine bakvormpjes waar je kleine gebakjes in kunt maken. Smullen maar!!
Kom in onze gezellige winkel sfeer proeven met onze nieuwste producten.
Ook in de webshop is veel nieuws te zien.

We hebben nu ook een kortingshoekje met 15% korting, een leuk snuffel hoekje.
Met verschillende producten.
Binnenkort verandert er nog meer in de winkel.
We krijgen nieuwe kasten. Deze worden op maat gemaakt.
Groot en stoer en helemaal passend in onze nieuwe uitstraling.
We zijn heel benieuwd wat u er van vind, komt u keer langs?

Hartelijke groetjes Willy. 

8 maart 2018

Goedendag een ieder die dit leest.


 Vanmorgen heb ik een kast in elkaar gezet. Gelukkig niet alleen, anders was ik nu , (14:35) nog bezig. Die kast staat al in de winkel. Die een nieuwe make-over krijgt. Dus beslist een bezoekje waard. Er zijn heerlijke appels te koop, flessen sap, denappels en ook zakjes aanmaakhout te koop. Alles voor een mooie prijs. Zodat u tevreden naar huis gaat en degene die u hielp ook tevreden is.
Vorige week een heerlijke taart gebakken. En als je zo’n taart onder je ogen ziet groeien
krijg je er spontaan trek in. Maar de wetenschap dat een bakker van z’n werk af moet blijven
zorgt ervoor dat ik er af kan blijven.
Gisteren en vandaag zijn er foto gemaakt van artikelen die in de winkel staan, dus als u thuis even op de webshop kijkt wat hier te koop is dan kunt u in de winkel vrij snel beslissen wat u mee wilt nemen; en kan de volgende klant geholpen worden.
Er is ook een mooie foto van mijn hoed gemaakt en die komt straks boven mijn verhaal te staan.

Vanmorgen heb ik 3 mooie schuimbodems voor een heerlijke hazelino taart gemaakt.
En toen die uit de oven kwamen zagen ze er mooi uit. Dan is het gewoon een feest om die bodems
op te maken. De winkel ziet er ook prachtig uit. (Voor u in verwarring raakt: in het begin van dit verhaal leest u dat de winkel een make-over krijgt. En hier dat hij er prachtig uitziet. Maar dit verhaal schrijf ik op 2 verschillende data, dus misschien een klein beetje onduidelijkheid.

Thuis heb ik een kleine aanmaakhout handel. En in anderhalf jaar veel pallets gesloopt, gezaagd
en gehakt. En momenteel een overwerkte rechterarm die echt vrij weinig kan. Na 350 zakjes
gezaagd, gehakt en verkocht te hebben.

Een paar weken terug is mijn hoed op vakantie geweest.Een prachtige reis. 5 mooie dagen over de rijn in het vrachtschip Terra Maris. Prachtige dagen! In de nacht van zondag op maandag om 4 uur m”n bed uit en vlug iets eten en 4:45 rijden richting Koblenz. Waar we om 8 uur waren. Daar lag het schip en is de auto aan boord gehesen. Mooi om te zien. Toen de auto’s en wij aan boord waren voeren we weg. De auto van de schippers vrouw moest ook nog aan boord gezet worden. Ze had boodschappen gehaald. Toen we een mooi eind gevaren hadden ging het echt berg opwaarts. Daar kun je mooie bergen zien met prachtige wijngaarden. En soms een mooie stad of enkel een kasteeltje. Prachtig gewoon, van harte aanbevolen.
Daar tussen het gebergte gaat de Rijn ook echt omhoog en is vrij ondiep. Daar moet langzaam
gevaren worden. 5 tot 10 kilometer per uur ongeveer. Op 1 plaats (de naam ben ik vergeten) moest
het schip gelost worden. Dat werd met een grijpkraan gedaan. Er lag industrie zout in. Daar word
chloor van gemaakt. Onze auto is ook van boord gezet, en hebben we een prachtig eind gereden.
Door een mooi gebergte met hele smalle weggetjes. Als er bijvoorbeeld een auto ons tegemoet zou
komen, moest er 1 achter uit. Tot er een zijweg zou zijn. Een prachtig gebergte langs die mooie
Rijn. Een prachtige week gewoon. 
Veel lees plezier.

                       EEN HARTELIJKE GROET VAN DE MAN MET DE HOED.


22 februari 2018

 
De week werd weer gestart op dinsdagochtend met een heerlijk bakje koffie of thee. Gezellig hoor al die verhalen van iedereen. Maar ja, ook al is het erg gezellig, er moet ook gewerkt worden. De taken werden verdeeld en aan het werk allemaal.
De mannen gingen naar buiten want er was weer hout gekomen om te kloven. Binnen werden er bolussen gebakken voor bij de koffie. Heerlijk hoor!

Tja... gelukkig raakt de voorraad ook weleens op. Dus doken er een paar de kelder in. Afwegen, dichtplakken en stickeren waren de werkzaamheden. Ondertussen gingen de verhalen natuurlijk door. Waar gewerkt word, word gekletst. Zo gaat dat op de Jachthoeve. Er waren ook een aantal kleine klusjes. Dus zo was iedereen weer aan het werk. Zelf mocht ik de etiketten voor producten in een map doen. Allemaal in hoesjes zodat het lekker overzichtelijk is. Want daar houden wij van. Om kwart over twaalf werd er gegeten. En na het eten allemaal weer lekker aan het werk tot de koffie.

En zo was de eerste dag van de week weer voorbij. En zo vloog ook de woensdag voorbij. De donderdag werd weer gestart met een vers gezet bakje koffie of heerlijke thee. Al snel was het onderwerp van gesprek wat er die dag gedaan moest worden. Op het bord stonden niet veel klusjes voor binnen. Dus gingen er ook dames naar de fruithof om daar te helpen. Want ja over een paar weken komt alles weer in de knop en gaat alles weer groeien en bloeien. Dus snoeien maar. Ook moesten alle fruitboompjes en struiken bemest worden. Erg gezond om buiten te werken. Twee dames bleven binnen. Maar ook die werden naar buiten gestuurd want het bord moest nog aan de weg.

Daarna werd er binnen gepoetst en geboend. De ramen werden gewassen. De vloer werd gedweild. En zo was er nog veel meer. Wat ook eens in de zoveel tijd moet, is al het rvs in de keuken poetsen. Dus ging ik de keuken in met een spuitbus en een doek. En poetsen maar. Ik had wel eer van mijn werk. Want het glom weer. Er werd een grapje gemaakt dat de koelkast net een spiegel was. Ook deze dag werd weer afgesloten met een heerlijk bakkie leut of een kopje thee.
Morgen nog een dagje en dan is de week weer voorbij gevlogen.

Groetjes Adriana

20 december 2017

Goedemiddag Geachte lezer.

Deze morgen lekker gewerkt; eerst 132 oliebollen gebakken. Met 2 anderen samen, 1 persoon liet de olie glijden. Nummer 2 draaide ze om en mijn persoontje haalde ze er
Uit. Daarna ben ik een verdieping lager zoutjes gaan inpakken. De juiste benaming van
Die koekjes weet ik niet. Toen ik het vroeg hoorde ik dat Anita ze Zoutjes noemde, dus waarschijnlijk hebben ze een licht zoute smaak. En daarna heb ik de afwas gedaan. Wat anderen smerig gemaakt hadden heb ik even schoongemaakt en een ander droogde het af.  Vorige week donderdag was het 35 jaar geleden dat ik geboren ben en aten we s’’ ochtends bij de koffie een heerlijk stuk slagroom gebak. Na de koffie heb ik een aantal jam potjes van een deksel doekje voorzien, en er een sticker opgedaan waar de houdbaarheidsdatum.  Het was weer een geslaagde dag!


16 november 2017
 Goedendag mensen zonder hoed.                   

De dag is vandaag heerlijk begonnen. Gelukkig geen regen en licht bewolkt.  Vanmorgen toen ik richting mijn werk reed heb ik me groen en geel geërgerd. De gemeente had een blik werklui losgetrokken, maar er iets te veel losgelaten. 1 Man zat in een graafkraantje een sleuf te graven en 3 man stonden er naast met de handen in de broekzakken te overleggen of hij het wel goed doet.  En iets verder stond nog een man het verkeer te regelen. Maar ik laat m’’n  humor niet bederven door gemeente lui die niks doen.  Ik blijf liever vrolijk wat ik alle dagen ben. Gister tijdens het werk hier op de Jachthoeve, Cor en ik droegen balken hout die hier waren gebracht in de schuur. Kwam ik de schuur uit lopen. Komt Cor met een hoed aanlopen en zegt: Roelof een hoed. En daar zeg ik geen nee tegen. Dus heb ik momenteel 11 hoeden.  Ieder jaar ga ik wel een keer op vakantie. En iedere vakantie heb ik wel een hoed gekocht. Heb ook dagelijks een hoed op m’n hoofd.  Gister ben ik s’ ochtends met hout bezig geweest en s’ middags  stickers op flesjes bramen  sap geplakt.  Vorige week ben ik een weekje op vakantie geweest in Duitsland. Met het vrachtschip TERRA MARIS over de rijn stroomopwaarts gevaren. Bij Lobith aan boord gestapt een aantal kilometers voorbij Mannheim van boord gegaan. Het was echt een hele fijne week. Kalm over het water gevaren.  En naar station gelopen en naar huis gereisd. Het was een prachtige reis!!!
Prachtige schepen gezien. Duwbakken: Dat is 3 bakken breed, 2 lang, in totaal 6 met 1duwschip. Niet groot maar een motor met veel pk.  En vele andere schepen met van alles en nog wat aan boord. Van zout tot trekkers. Ook tussen het gebergte door gevaren. En veel wijngaarden gezien. En mooie dorpjes  langs de rijn. Schipper vindt ik best een mooi beroep maar mijn leven speelt zich nu eenmaal op het droge af. En dat is ook zo erg niet.  De week voor ik op vakantie ging heb ik heerlijke bramen jam gemaakt.  De jam in potjes en op de potjes de stickers met houdbaarheids data op
geschreven. En op de potjes geplakt.                                

EEN  HARTELIJKE GROET VAN DE MAN MET DE HOED.
   


10 november 2017

De wind waait hard rond de Jachthoeve,
 Daardoor is er een herfstsfeer ontstaan rondom de Jachthoeve.
Langzamerhand is de fruit hof leeg, dus het verse fruit is er niet meer
Het fruit wat we nog hadden hebben we ingevroren om er in de koude winter jam en saus ervan te maken.
Vele appels werden geschild. De mixer deed trouw zijn werk en er werd appeltaart deeg gekneed en soms via een speciaal recept. Zeker niet te vergeten de kaneel en vanillesuiker. Zoals altijd kwamen onze appeltaarten weer goudkleurig uit de oven.
Altijd is er wel iemand van de medewerkers die zo’n overheerlijke appeltaart mee naar huis wil nemen. Komt er weer een strenge opmerking voorbij ‘ja ja zo kan het wel weer’.
Er stonden ook veel dozen met het mooie Bunzlau servies om uitgepakt te worden dat was een hele klus. Vele mooie motieven kwamen tevoorschijn waar vele van ons blij van werden
Zo staat de winkel weer vol met dit mooie servies in een nieuwe najaarssfeertje.
Zo was onze agenda ook deze week weer volop gevuld met taarten bestellingen
Slagroom tot cheesecake werden er gemaakt
In onze overheerlijke cheescake werden onze laatste verse frambozen verwerkt met wat witte chocolade er overheen dat snakt naar meer. In de opgeruimde kelder werd er ook hard gewerkt aan onze huisgemaakt jachtkoekmix wel 51 zakken werden er ingepakt op een ochtend
Zo staan we weer op de sfeervolste winterfair op de Veluwe in Dickens-stijl bij de beeldentuin in Garderen
Komt u dan ook bij onze stand kijken?
 Op vrijdag middag wordt er altijd grondig schoon gemaakt daar bij hoort ook schrobben en water en zeker werd door een van ons een paar emmers met heel warm water over de keukenvloer gegooid daarna kon er naar hartenlust geschrobd worden maar dat kon niet want iedereen bleef maar druk te zijn in de keuken en zei onze schrobber nu allemaal de keuken uit want ik wil het droog hebben!!


25 oktober 2017

Goedendag een ieder die dit leest. 
Mij is gevraagd een verslag over de werkzaam heden van deze dag te schrijven.  Vanmorgen begonnen met frambozenjam te maken. Hoewel, alles zat al in de pan, we hoefden alleen nog maar een ingrediënt toe te voegen. Suiker ik roerde en de dame die mij hielp deed  er de suiker bij. Sara van Dongen is haar naam. Een dame met een leuk karakter. We maakten de hele dag grapjes over en weer. Toen de jam goed was hebben we lege potjes gehaald in de schuur. 60 Stuks in totaal. Binnen hebben we die in kokend heet water gewassen en naast de jam pan gezet. Een onzer plaatste er een trechter in, goot daar de jam doorheen.
En de ander draaide er een witte deksel op. Na de lunch moesten we de potjes nog stickeren.
Eerst de houdbaarheids datum erop geschreven. En er op geplakt.  Nog rood wit blauwe kleedjes er op gedaan. En 60 potjes staan klaar om de winkel in te gaan. Dit is mijn verhaal.

Een hartelijke groet van de man met Hoed.


20 september 2017

Stil was het hier.
Maar op de Jachthoeve hebben  zeker niet stil gezeten.
Er werd door en hard gewerkt.
Van fruit plukken tot taarten baken
Vele soorten fruit frambozen bramen om zo op te eten o nee dat mocht niet en soms ging dat wel eens mis er werd er stiekem gesnoept van het fruit want me moesten wel proeven wat we verkopen
En gelukkig bleef er nog wel wat over hoor om te verkopen er was meer dan genoeg
En de handschoenen gingen aan wassen maar wat een schik onder tussen wat we hadden rode handen en we dachten dan we 112 moesten bellen om dat we elkaar wat aan gedaan hadden maar het was alleen maar om het fruit wat we hadden gewassen.
Emmers plasticzakken werden er gehaald en gevuld met fruit en zo ging het de diepvries in om als het buiten kouder word en we niet meer kunnen plukken dan gezellig met elkaar jam en saus kunnen maken en dat op een gezellige winter fair of in onze sfeer volle winkel kunnen verkopen
Want de jam en saus is wel van top kwaliteit en smaakt altijd na meer!
Zo smaken de taarten die we maken bijna elke week ook echt na meer!
Er werd weer boter gesneden en geklopt en bloem afgewogen en dan als het allemaal in de kom zit was het alles in de gaten houden
Anders loopt de mixer van tafel en dan mag niet geburen
En dan werd het weer eens een overheerlijke appeltaart gemaakt en  maken we er gerust vier in  één keer en gelukkig hebben we een appelschil machine voor wat me moesten we een hele boel appel schillen en als we dat dan voor het eten deden dan ging er wel eens een stukje een ander wegje nemen die een mond in ging om ook maar even te proeven of de appel lekker is wat we hebben toch wel genoeg was dan meestal de smoes.
Ook hebben we deze week keer wat anders gedaan dan we meestal doen.
Kopjes klaar zetten bakjes met tea zakjes melk suiker en mmm taart want we  kregen koffie drinkers nee geen  kleine groep nee een gezellige wandel groep die ff pauze nodig hadden genoten van onze over heerlijke appeltaart en monchou taart de schorten gingen voor en het was koffie schenken en taart bedienen het was keer ander werk dan we normaal doen maar zeker de moeite waard!
En voor herhaling vat baar!
Wij hadden genoten met elkaar.
En genieten er elke dag weer van als er klanten komen voor een kopje koffie met appeltaart en slagroom of voor onze overheerlijke jammen en sausen en niet vergeten ons mooie Bunzlau Castle servies zoekt u er iets van kom gerust bij ons langs wat daar bent u op goeie adres…
En om een klein beetje in de kerst sfeer te komen hebben we ook al tafel met ideeën voor u mooie kerst pakketten daar bent u zeker op goeie adres.
 

15 juli 2017

En zo stond er op ons werk lijstje genoeg taarten die gemaakt moeten worden
Dus werk aan de winkel.
Slagroom kloppen mokka maken want één van de meiden wil weer wat taarten mee naar huis nemen.
Dus de mixer doet weer zijn werk.
Het begint lekker te ruiken in de keuken: naar geuren van taart bodems en mokkacrème.
En als er weer afgewassen moet worden dan zijn er altijd wel weer likkers te vinden.

En zo word er ook heel veel fruit geplukt roeien bessen en frambozen en bramen.
Want wat is er veel fruit om van te smullen en we verkopen het ook!!
Bij ons bent u op goeie adres voor al u fruit!!
En ook hebben we lekker sap gemaakt van alle rooie besjes,ook zo lekker en de moeite waard.
En toen ging de telefoon dat er nog 96 cakejes  moesten gemaakt worden
Tja de mixer draait wel dus ja waarom zouden we hem niet nog een extra zetje geven?!
En de oven was nog warm dus zo werden er nog cakejes gemaakt.
En kwamen er weer verschilde klanten in de winkel fruit halen en ook hebben we lekker ijs!
Waar de meeste mensen wel dol op zijn.
En ons terras was ook niet leeg gebleven mensen kwamen langs om  koffie drinken met appeltaart  en ijs met slagroom en vers fruit!
En zo is er al weer een week voorbij waarin we met elkaar weer veel gezelligheid hebben gehad!
En is er weer veel fruit geplukt en taarten gemaakt!
En gaan we weer met een tevreden gevoel na huis… 

7 juli 2017

De koffiepot pruttelt de laatste druppels koffie lopen door.
En de theepot borrelt en kookt bijna.
En dan is er KOFFIE!!
En moet iedereen nog even wakker worden.
Zo is er weer een gezelligheid aan tafel en zitten we met elkaar aan de picknick tafel.
En na het 2e bakje koffie word er besproken wat we gaan doen.
Zo moet er schoon gemaakt worden buiten en fruit geritst worden en taarten gemaakt worden dan is het altijd weer wie gaat wat doen.
Maar we komen er altijd wel weer uit wie wat gaat doen.
En zo zijn we niet veel later gezellig met elkaar aan werk.
En word ons mooie terras weer schoon gemaakt.
Zodat we weer gezellig fietsers van een lekkere zelf gebakken appeltaart kunnen voorzien of lekker ijs met slagroom.
In de keuken word ook hard gewerkt. De mixer doet trouw zijn werk door slagroom te kloppen.
Met mascarpone er bij hebben we vandaag weer een heerlijke cheesecake gebakken.
En slagroom taart met jam uit eigen fruit hof mag natuurlijk ook niet ontbreken.
En vergeten we zeker geen suiker in de slagroom te doen..
En na dat de laatste hand aan de slagroomtaart is gedaan wordt er weer opgeruimd en gaan we nog jam maken zo word hier lekker doorgewerkt.
Ook moet er nog fruit schoon gemaakt worden en zo word daar ook weer jam van gemaakt!
En als de jam in de pan zit gaat er een heerlijke geur door de keuken en zouden we allemaal wel een potje mee naar huis willen nemen.
Maar dat gaat niet want dan krijgen we brommers.
En dan is het even tijd om te eten en geniet iedereen even van rust en van haar broodje.
Na dat de zaal en alles weer schoon is na het eten is de week weer voorbij!
Zo ziet alles er weer glimmend en schoon uit en zijn de taarten opgehaald en keren we met een tevreden gevoel na huis.
En kijken we uit naar een nieuwe week.
Waar we weer mogen bakken en fruit plukken en mooie gespreken hebben en waar elke dag weer een feestje is om bij de jachthoeve te zijn..
Groetjes Willy








6 juli 2017

Goeden morgen vandaag.  Zonnig weer vandaag he.
Roelof is de naam. 1.79 lang, en dagelijks een lach op m’n gezicht.
Een blij gezicht, brengt overal licht. Gisteren ben ik bezig geweest gras te maaien in
De fruithof. Met een zit gras maaier van het merk stiga. Een dagje gras maaien is best
Leuk. De dames binnen taart klaar laten maken en heerlijk buiten bezig zijn.
En van ochtend appels geschild voor een heerlijke appeltaart die u na een fiets tochtje
Hier zou kunnen komen opeten met een heerlijk bakje koffie.
Heb ook al een aantal lekkere frambozen geplukt. Die nadat ze schoongemaakt zijn in bakjes
In de winkel gezet worden voor de verkoop van allerlei soorten bessen. Rode bessen, witte bessen, blauwe bessen,  blanke bessen, kruisbessen en nog een aantal bessen frambozen en bramen in verschillende smaken. Voor in de winkel. Waar van alles te koop is. Een aantal heerlijke sappen, kaarten, noten, meel om zelf brood te bakken. Verschillende  smaken jam.
En voor de winkel een aantal zakjes aanmaak hout. Om uw barbecue brandend te houden. Slechts 2 euro per zakje.

Een vriendelijke groet, de man met de hoed.


                

Copyright: Zorgboerderij De Jachthoeve